ၾကက္သြန္နီ 10 သား
ၾကက္သြန္ျဖဴ 5 သား
ခရမ္းခ်ဥ္သီး 10 သား
နံနံပင္ 1 စီး
ၾကက္သြန္ျမိန္ 1 စီး
ဆား အနည္းငယ္
နႏြင္း =
ျငဳပ္ေကာင္းမွဴန္႔ =
ဟင္းခတ္မွဴန္႔ =
ျငဳပ္သီးမွဴန္႔ 5 သား
ဝက္ေခါက္ေၾကာ္
မုန္ညင္းခ်ဥ္
ေခါက္ဆြဲကိုေရစိမ္ထားပါ
ၾကက္္ရိုးထုတ္ၿပီး ဆားနဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းေရာထည့္ၿပီး
အခ်ိဳရည္ထြက္လာတဲ႔အထိ ျပဳတ္ထားပါ
ၾကက္သားေလးေတြကို အတံုးေသးေသးေလးေတြ
တံုးထားျပီး ဆားနႏြင္းဟင္းခတ္မွဳန္႔အနည္းငယ္ထည့္၍
နယ္ျပီး ခဏနွပ္ထားပါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရစဥ္ေအာင္ေသခ်ာေဆးျပီး
ႀကိတ္စက္ထဲထည့္ႀကိတ္ပါ
ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴေရာေထာင္းထားပါ
ၾကက္သြန္ျမိန္နဲ႔ နံနံပင္္ကို ေရစင္္ေအာင္ေဆး၍
ပါးပါးလွီးထားျပီး ပုဂံထဲထည့္ထားပါ
#ၾကက္သားကို ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ႔ ဆီသပ္ၿပီးပုဂံထဲထည့္ထားပါ
#ျပီးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆီသပ္ပါ
#ေခါက္ဆြဲဖတ္ကို စားခါနီးမွ ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ႔
ေရေႏြးထဲ ခဏထည့္ျပဳတ္ပါ
အားလံုးျပီးသြားရင္ ကိုယ္လိုသေလာက္ ေခါက္ဆြဲဖတ္ထည့္၍
ၾကက္သားဆီသပ္တစ္ဇြန္း ခရမ္းခ်ဥ္သီးဆီသပ္တစ္ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျမိန္ နံနံပင္ ဆား ျငဳပ္ေကာင္းမွဴန္႔
ဟင္းခတ္မွဴန္႔ အနည္းငယ္စီထည့္ျပီး ဝက္ေခါက္
မုန္ညင္းခ်ဥ္တို႔နဲ႔တြဲၿပီး သံုးေဆာင္္နိုင္္ပါျပီဗ်ာ
ဟင္းရည္ႀကိဳက္တဲ႔လူက ျပဳတ္ထားတဲ႔ၾကက္္ရိုးဟင္းရည္ကို
ထည့္ၿပီးသံုးေဆာင္္လို႔ရပါတယ္္ရွင္
(ဝက္သားနဲ႔လည္းလုပ္စားလို႔ရတယ္္ရွင့္ )
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น