ေပ်ာ္ရၽႊင္းျငိမ္းခ်မ္းေသာကမၻာေလးရနိဳင္က်ပါေစ
လာေရာက္လည္ပတ္သူမ်ားကိုအထူပဲေက်းဇဴတင္ပါသည္.ဇဴလိဳင္.မင္းေဝ

.

.

နိဳင္ငံတကာ လာေရာက္မိတ္ေဆြမ်ား

วันอาทิตย์ที่ 31 พฤษภาคม พ.ศ. 2558


ၾကက္သြန္နီ 10 သား 
ၾကက္သြန္ျဖဴ 5 သား
ခရမ္းခ်ဥ္သီး 10 သား
နံနံပင္ 1 စီး 
ၾကက္သြန္ျမိန္ 1 စီး
ဆား အနည္းငယ္ 
နႏြင္း =
ျငဳပ္ေကာင္းမွဴန္႔ =
ဟင္းခတ္မွဴန္႔ =
ျငဳပ္သီးမွဴန္႔ 5 သား 
ဝက္ေခါက္ေၾကာ္ 
မုန္ညင္းခ်ဥ္
ေခါက္ဆြဲကိုေရစိမ္ထားပါ 
ၾကက္္ရိုးထုတ္ၿပီး ဆားနဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းေရာထည့္ၿပီး 
အခ်ိဳရည္ထြက္လာတဲ႔အထိ ျပဳတ္ထားပါ 
ၾကက္သားေလးေတြကို အတံုးေသးေသးေလးေတြ 
တံုးထားျပီး ဆားနႏြင္းဟင္းခတ္မွဳန္႔အနည္းငယ္ထည့္၍ 
နယ္ျပီး ခဏနွပ္ထားပါ 
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရစဥ္ေအာင္ေသခ်ာေဆးျပီး 
ႀကိတ္စက္ထဲထည့္ႀကိတ္ပါ 
ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴေရာေထာင္းထားပါ 
ၾကက္သြန္ျမိန္နဲ႔ နံနံပင္္ကို ေရစင္္ေအာင္ေဆး၍ 
ပါးပါးလွီးထားျပီး ပုဂံထဲထည့္ထားပါ
‪#‎ၾကက္သားကို‬ ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ႔ ဆီသပ္ၿပီးပုဂံထဲထည့္ထားပါ 
‪#‎ျပီးလွ်င္‬ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆီသပ္ပါ 
‪#‎ေခါက္ဆြဲဖတ္ကို‬ စားခါနီးမွ ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ႔ 
ေရေႏြးထဲ ခဏထည့္ျပဳတ္ပါ
အားလံုးျပီးသြားရင္ ကိုယ္လိုသေလာက္ ေခါက္ဆြဲဖတ္ထည့္၍ 
ၾကက္သားဆီသပ္တစ္ဇြန္း ခရမ္းခ်ဥ္သီးဆီသပ္တစ္ဇြန္း 
ၾကက္သြန္ျမိန္ နံနံပင္ ဆား ျငဳပ္ေကာင္းမွဴန္႔ 
ဟင္းခတ္မွဴန္႔ အနည္းငယ္စီထည့္ျပီး ဝက္ေခါက္ 
မုန္ညင္းခ်ဥ္တို႔နဲ႔တြဲၿပီး သံုးေဆာင္္နိုင္္ပါျပီဗ်ာ 
ဟင္းရည္ႀကိဳက္တဲ႔လူက ျပဳတ္ထားတဲ႔ၾကက္္ရိုးဟင္းရည္ကို 
ထည့္ၿပီးသံုးေဆာင္္လို႔ရပါတယ္္ရွင္
(ဝက္သားနဲ႔လည္းလုပ္စားလို႔ရတယ္္ရွင့္ )

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น